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Would you like a little spring concert? Kleines Frühlingskonzert gefällig?
La Belle du Jour (English / Deutsch)
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Serves: 4
Prep Time:
Cooking Time:
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingredients
- 2 avocados/Avocados
- Peel and juice of a lime/Limette
- 3 apples / Äpfel
- 40g cane sugar / Rohrzucker
- 2dl brut cider/ Cidre brut
- 500g Greek or Turkish natural yoghurt (10% fat) / Griechisches oder Türkisches Naturejoghurt
- 2 tablespoons orange honey/ Orangenhonig
- Thyme and basil / Thymian und Basilikum
- 50g unsweetened cornflakes / ungezuckerte Cornflakes
- Little cinnamon / Zimt
Instructions
- Finely mash the avocados together with a little lime juice and chill.
- Cut the apples into small pieces and simmer them with the cane sugar in the brut cider for about 5 minutes on a low heat so that they still have a slight bite. Leave to cool.
- Sweeten the yoghurt with the honey.
- Sprinkle the cornflakes with the cinnamon and roast in the oven for about 10 minutes without adding any fat.
- Once cooled, it is served in tall glasses: The avocado is the bottom layer, followed by a layer of apples, then the cornflakes and finally the yoghurt. Sprinkle with thyme and basil leaves and a little grated lime zest.
- Then place in the fridge for another 3 hours.
- Die Avocados werden zusammen mit ein wenig Limettensaft fein püriert und kühl gesellt.
- Die Äpfel werden in kleine Stückchen geschnitten, mit dem Rohrzucker im Cidre brut für etwa 5 Minuten auf kleinem Feuer geköchelt, so dass sie immer noch einen leichten Biss haben. Auskühlen lassen.
- Das Joghurt wird mit dem Honig gesüsst.
- Die Cornflakes werden mit dem Zimt bestreut und werden ohne Fettbeigabe im Ofen für etwa 10 Minuten geröstet.
- Ausgekühlt wird es in hohen Gläsern angerichtet: Unterste Schicht bilden die Avocado, dann eine Lage Äpfel, darüber die Cornflakes und den Schluss bildet das Joghurt. Mit Thymian- und Basilikumblättchen und wenig geriebener Limettenschale beschneien.
- Danach für weitere 3 Stunden in den Kühlschrank.