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A starter of aspic in 1970s style / Eine Vorspeise aus Sülze im 1970er Jahre Stil
Ingredients
- 2 hard boiled egges / hart gekochte Eier
- 4 small gherkins / kleine Gewürzgurken
- 4 cherry tomatoes / Kirschtomaten
- Petersilie / Parsley (4 leaves / 4 Blätter)
- 1 pack of aspic powder / Sülzenpulver (for about 7.5 dl aspic/ für ca. 7.5 dl Sülze)
- 2 Tablespoons / Esslöffel Vinegar / Essig
- serve with fresh bread / mit frischem Brot servieren
Instructions
- Prepare the aspic according to the instructions, typically dissolving the powder in 7.5 dl of hot (not boiling) water and seasoning with 2 tablespoons of vinegar.
- Pour one ladle of aspic into each of the four ramekins (about 0.5 cm of aspic) and chill in the refrigerator for about 10 minutes until the aspic is firm.
- Cut the boiled eggs into narrow slices, cut the cucumbers like a fan, halve the cherry tomatoes and place them on the aspic.
- Carefully cover with the rest of the aspic (depending on taste, do not use all of the aspic) and place in the refrigerator for about 3 hours until the aspic is firm.
- Sülze gemäss Gebrauchsanweisung zubereiten, typischerweise das Pulver in 7.5 dl heissem (nicht kochendem) Wasser auflösen und mit 2 EL Essig abschmecken
- Je eine Schöpfkelle Sülze in die vier Förmchen geben (ca. 0.5 cm Sülze) und im Kühlschrank ca. 10 Minuten abkühlen bis die Sülze fest geworden ist.
- Die gekochten Eier in schmale Scheiben schneiden, Gurken in Fächer schneiden, Kirschtomaten halbieren und auf die Sülze legen.
- Sorgfältig mit der restlichen Sülze bedecken (je nach Geschmack nicht die ganze Sülze verwenden) und für circa 3 Stunden in den Kühlschrank, bis die Sülze fest geworden ist.