A delicious recipe that allows you to have a relaxed aperitf with friends while the delicous smells of the tarragon chicken increasingly call the people to the table . Ein leckers Rezept, welches genügend Zeit für einen gemütlichen Aperitif mit Freunden lässt, während langsam die Düfte des Estragon Poulets durchs Zimmer ziehen.
Braised tarragon chicken thigh with noodles
PrintIngredients
- 8 Chicken drumsticks / Hühnerunterschenkel
- 6 sticks of celery (approx. 500 g) / Stangensellerie
- 1 onion / Zwiebel
- 2 carrots (approx. 250g) / Karroten
- 2 red peppers / rote Paprika
- 1 garlic clove / Knoblauchzehe
- 0.75 litre broth / Bouillon
- 2 dried bay leaves / getrocknete Lorbeerblätter
- 3 teaspoons of dried tarragon (or a bunch of fresh tarragon) / 3 TL getrockneter Estragon (oder ein Büschel frischer Estragon)
- 200g crème fraîche
- 2 tablespoons mustard / 2 EL Senf
- 500g noodles / Nudeln
- Olive oil, salt, pepper / Olivenöl, Salz, Pfeffer
Instructions
1. chop onion finely, cut celery crosswise into strips, cut carrots into small cubes (0.5 cm), cut peppers into wide strips, press garlic, make 0.75 litre bouillon. Season the chcicken drumsticks with salt , pepper and paprika.
2. heat 1 tablespoon of olive oil in an ovenproof pot (that has a lid) and fry the chicken drumsticks all around and set aside. Season the chcicken drumsticks with salt and pepper.
3. In the same pot cook the vegetables and onions, garlic, tarragon and the bay leaves all together for about 10 minutes with a little olive oil until they are done. Occasionally add a little stock to dissolve the roast set.
4. preheat the oven to 180 degrees Celsius. Fill the pot with the bouillon until the vegetables are covered. Place the chicken legs on the vegetables and pour some bouillon and vegetables over them with a spoon. Cover the pot with the lid and put the covered pot in the oven for 1 hour.
5. when the hour is up: carefully remove the drumsticks, using a ladle pour off about 5 dl of the bouillon and use it together with 1 liter of fresh water to cook the noodles.
6. stir crème fraîche and mustard into the bouillon-vegetable mixture and season to taste with salt and pepper put the chicken drumsticks back on the sauce and cook in the oven without lid for about 10-15 minutes.
1. Zwiebel fein hacken, Stangensellerie quer in Streifen schneiden, Karotten in kleine Würfel (0.5 cm) schneiden, Paprika in breite Streifen schneiden, Knoblauch pressen, 0.75 Liter Bouillon herstellen. Pouletschenkel mit Salz, Pfeffer und Paprika würzen.
2. In einem ofenfesten Topf (mit Deckel) 1 EL Olivenöl erwärmen und die Hühnerschenkel rundum anbraten und beiseite stellen
3. Im gleichen Topf das Gemüse und sowie Zwiebeln, Knoblauch, Estragon und Lorbeer alles zusammen circa 10 Minuten mit etwas Olivenöl gar kochen. Eventuell gelegentlich etwas Bouillon zugeben um den Bratensatz auflösen.
4. Ofen auf 180 Grad vorheizen. Den Topf mit Bouillon füllen bis das Gemüse bedeckt ist. Die Hühnerschenkel auf das Gemüse legen und mit einem Löffel mit der Bouillon und Gemüse übergiessen. Den zugedeckten Topf für 1 Stunde in den Ofen stellen.
5. Wenn die Stunde abgelaufen ist: Pouletschenkel sorgfältig auf einen Teller legen, circa 5 dl der Bouillon mit einer Schöpfkelle abgiessen in eine Pfanne geben und zusammen mit 1 l Wasser verwenden um die Nudeln zu kochen
6. Crème fraîche und Senf in die Bouillon-Gemüse Mischung einrühren und nach Geschmack mit Salz und Pfeffer abschmecken, Pouletschenkel wieder auf das Gemüse legen und ca 10-15 Minuten im Ofen ohne Deckel einköcheln.