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An excellent underweek one tray dinner
Ein ausgezeichnter Eintopf für ein herzhaftes Abendessen unter der Woche
Chicken with lemon, chick peas, tomatoes and celery stalks / Poulet mit Zitrone, Kichererbsen, Tomaten und Stangensellerie
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Serves: 4
Prep Time:
Cooking Time:
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingredients
- 3 chicken breast (approx. 900 g) / Pouletbrust (ca 900 g)
- 1 Kg cherry tomatoes / Kirschtomaten
- 1 kg of celery stalks / Stangensellerie
- Approx. 250g chick peas (tin of approx. 400g incl liquid) / 250g Kichererbsen (Büchse à ca 400g)
- 50 g (black) olives / (schwarze) Oliven
- 3 cloves of garlic / Knoblauchzehen
- 1 lemon / Zitrone
- 2 dl olive oil / Olivenöl
- Provençal herb mix, salt and pepper / Provenzalische Kräutermischung, Salz und Pfeffer
- goes well along with 500g Penne
Instructions
- Take a large bowl and fill it with the celery stalks cut crosswise into 2-3 mm strips, the lemon cut into 2-3 mm thick slices, the chick peas washed in a sieve, the pressed garlic clovess, cherry tomatoes, 2 dl olive oil, 4 teaspoons of salt, ground pepper and dried Provençal herbs. Mix everything well. / Eine grosse Schüssel bereitstellen und füllen mit: Stangensellerie quer in 2-3 mm breite Streifen geschnitten, Zitrone in 2-3 mm dicke Scheiben schneiden, Kichererbsen in einem Sieb gewaschen, gepressten Knoblauchzehen, Kirschtomaten, 2 dl Olivenöl, 4 TL Salz, gemahlenem Pfeffer und getrockneten provenzalischen Kräutern. Alles gut vermischen
- Preheat oven to 200 degrees circular air. Season chicken with salt and pepper and place on a baking tray covered with baking paper. Place the vegetables around the meat and pour the liquid (oil from the vegetable mixture) over the chicken. / Ofen auf 200 Grad Umluft vorheizen. Poulet kräftig mit Salz und Pfeffer würzen und auf ein mit Backpapier belegtes Blech legen. Das Gemüse um das Fleisch legen und die Poulets mit der Flüssigkeit (Öl der Gemüsemischung) übergiessen
- cook in the oven for 25-30 minutes, depending on the size of the chicken, until the chicken is done. After 15 minutes, pour again some liquid from the baking tray over the chicken again. At the same time begin cooking the penne al dente. / Je nach Grösse der Poulets 25-30 Minuten im Ofen garen, bis das Poulet gar ist. Nach 15 Minuten die Poulets nochmals mit der Flüssigkeit vom Blech übergiessen und gleichzeitig beginnen, die Penne al dente kochen
- to serve, cut the chicken into thick slices and serve with the vegetables and pasta. / Zum Servieren die Poulets in dicke Scheiben schneiden und mit dem Gemüse und den Teigwaren servieren