RecipesSide dishesVegetarian Potato gratin provençale / Kartoffelgratin provençale (English / Deutsch) by Adrian 13/10/2021 written by Adrian 13/10/2021 2.1K views 2.1K Share this...FacebookGoogleTwitterA light summer potato gratin – an ideal company to most dishes. Ein leichtes sommerliches Kartoffelgratin – ein idealer Begleiter zu den meisten Gerichten. Potato gratin provençale / Kartoffelgratin provençale Print Serves: 4 Prep Time: 30 minutes Cooking Time: 30 minutes 30 minutes Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat Ingredients 1.5 kg firmly cooking potatoes / festkochende Kartoffeln branch rosemary / Rosmarinzweig clove of garlic / Knoblauchzehe 1.5 dl Olive oil / Olivenöl Salt, Pepper / Salz, Pfeffer Instructions Peel the potatoes, cut them and in cubes à 0.5cm and cook them (e.g. 12 minutes in a pressure cooker) until they are done. Finely chop the leaves of a large branch of rosemary. Mix it with a pressed clove of garlic, 1.5 dl olive oil, pepper and 3 teaspoons salt. Put the potatoes in a ovenproof tray and mix them with the marinade. Bake for 25 - 30 minutes in the oven with circulating air at 220° C until golden brown Die Kartoffeln schälen, in 0,5 cm große Würfel schneiden und (z.B. im Schnellkochtopf 12 Minuten) kochen, bis sie gar sind. Die Blätter eines großen Rosmarinzweigs fein hacken. Mit einer gepressten Knoblauchzehe, 1.5 dl Olivenöl, Pfeffer und 3 Teelöffel Salz vermischen. Die Kartoffeln in eine ofenfeste Form geben und mit der Marinade vermischen. Im Backofen bei 220° C Umluft 25 - 30 Minuten goldbraun backen. French cuisine 0 comments FacebookTwitterEmail previous post Old love doesn’t rust, and what else can suddenly come along with it // Alte Liebe rostet nicht und was plötzlich noch alles dazukommen kann (English / Deutsch) next post Lamb provençale / Lamm provençale (English / Deutsch)