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Whether as a side dish or main course, they are simply great. Potato cakes from the oven. Ob als Beilage oder Hauptgang, sie sind einfach grossartig. Kartoffelküchlein aus dem Ofen.
Potato oven cakes / Kartoffel-Ofen-Küchlein
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Prep Time:
Cooking Time:
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingredients
- ½ red onion, cut into small pieces / 1/2 rote Zwiebel klein geschnitten
- 8 potatoes, boiled in their skins until soft / 8 in der Schale weichgekochte Kartoffeln
- 1 handful fresh herbs / 1 Handvoll frische Kräuter
- 1 whole egg / 1 ganzes Ei
- Salt, pepper, nutmeg / Salz, Pfeffer, Muskatnuss
Instructions
English (Deutsch untenstehend):
- Boil the potatoes in a pan with the skin on until soft, then rinse under cold water and peel under cool running water.
- Then leave to cool for about 30 minutes so that you don't burn your fingers.
- In the meantime, chop the onion and herbs.
- When the potatoes are lukewarm, mash them by hand and mix them in a bowl with the onions, herbs, egg and spices.
- Then form by hand into hand-sized portions and place on a baking tray and bake in the oven for 25 minutes without adding any fat at 220g convection oven temperature.
If you like, you can fold in grated cheese, a little butter and/or crème fraîche.
Deutsch:
- Die Kartoffeln in einer Pfanne mitsamt Schale weichkochen und anschliessend unter fliessendem kaltem Wasser abschrecken und schälen.
- Dann für etwa 30 Minuten auskühlen lassen, damit man sich die Finger nicht verbrennt.
- In der Zwischenzeit die Zwiebel und die Kräuter klein schneiden.
- Wenn die Kartoffeln handwarm sind, werden sie von Hand zerdrückt und in einer Schüssel mit den Zwiebeln Kräutern, dem Ei und den Gewürzen gemischt.
- Danach von Hand in handgrosse Portionen geformt und auf ein Blech gesetzt und für 25 Minuten ohne Fettzugabe bei 220g Umluft im Ofen gebacken.
Wer mag, kann geriebenen Käse, ein wenig Butter und/oder Crème fraîche darunterziehen.