A great vegetarianen burger that balances the bitterness of the arugula, the sweetness of the carrots over the underpinning Quinoa / eine tolle Vegi-Burgervariante, wo sich die Bitterheit des Rucola mit der Süsse der Karotten über dem erdigen Quinoa vereinen
Quinoa burger with arugula / Quinoa Burger mit Rucola (English / Deutsch)
PrintIngredients
- 100g quinoa
- 2dl stock / Bouillon
- 200g carrots / Karotten
- 3 spring onions / Frühlingszwiebeln
- 2 eggs / Eier
- 4 tablespoons breadcrumbs / Paniermehl
- 200g arugula / Rucola
- olive oil / Olivenöl
- salt, pepper / Salz, Pfeffer
Instructions
GERMAN TRANSLATION BELOW THE ENGLISH TEXT 1. Add the quinoa to the stock and bring to boil, reduce the heat, cover and simmer over medium heat for about 10 minutes. Remove from the heat and let swell for about 5 minutes until the liquid is absorbed. 2. Peel and finely grate the carrots. Finely chop the spring onions. 3. Mix the quinoa, carrots, spring onions, breadcrumbs, 1 teaspoon salt and ground pepper. Add the two eggs, mix well again and form about 12 burgers. 4. heat the olive oil in a frying pan, reduce the heat and fry the burgers in portions over medium heat for about 3-4 minutes per side until nicely browned. 5. Keep warm in the oven at 60 degrees and serve with the arugula. 1. Quinoa und Bouillon aufkochen, Temperatur reduzieren und zugedeckt bei mittlerer Hitze circa 10 Minuten köcheln. Vom Herd nehmen und circa 5 Minuten quellen lassen bis die Flüssigkeit aufgesogen ist. 2. Karotten schälen und fein raffeln. Frühlingszwiebeln in feine Stücke schneiden. 3. Quinoa, Karotten, Frühlingszwiebeln, Paniermehl, 1 TL Salz sowie gemahlenen Pfeffer gut mischen. Die zwei Eier dazugeben, nochmals gut vermischen und circa 12 Burger formen. 4. In einer Bratpfanne Olivenöl erhitzen, Temperatur reduzieren und bei mittlerer Hitze die Burger portionenweise je circa 3-4 Minuten pro Seite braten bis sie schön gebräunt sind. 5. Im Ofen bei 60 Grad warmhalten und zusammen mit dem Rucola servieren.