A nice underweek dinner / Leckeres After-Work Abendessen
Thon tomato pea quiche / Thon Tomaten Erbsen Quiche
PrintIngredients
- Round shortcrust pastry / runder Mürbeteig (ca. 320g / 32 cm)
- 3 eggs / Eier
- 4 dl cream / Rahm
- 2 spring onions / Frühlingszwiebeln
- 2 small tins of tuna (total approx. 400 grams drained) / Thunfischdosen
- 100g peas (fresh or frozen) / Erbsen (frische oder tiefgefroren)
- 1 tomato / Tomate
- Dried lentils for blind baking / getrocknete Bohnen für das Blindbacken (ca. 150 g)
Instructions
1. Place the shortcrust pastry on a buttered baking tray, prick with a fork, cover with baking paper and dried lentils and bake blind in the oven at 180 degrees for about 30 minutes.
2. Mix three eggs, 4 dl cream, 1 tsp salt and some pepper with a hand mixer and put into a large bowl.
3. Finely chop the spring onions, dice the tuna, blanch the peas (or use frozen peas) and thinly slice the tomato. Add everything except the tomato to the egg mixture and mix well.
4. Place the vegetable mixture on the pre-baked pastry and decorate with the tomato slice.
5. Bake in the top half of the oven for 45 minutes at 180 degrees. Leave to cool slightly before serving.
1.Den Mürbeteig auf ein gebuttertes Backblech legen, mit einer Gabel einstechen, mit Backpapier und getrockneten Linsen belegen und bei 180 Grad im Backofen circa 30 Minuten blind backen.
2. Drei Eier, 4 dl Rahm, 1 TL Salz und etwas Pfeffer mit dem Handrührgerät mischen und in eine grosse Schüssel geben.
3. Frühlingszwiebeln fein hacken, Thunfisch in kleine Würfel schneiden, die Erbsen blanchieren (oder tief gefrorene Erbsen verwenden) und die Tomate in dünne Scheiben schneiden. Alles ausser die Tomaten zur Eimasse geben und gut vermischen.
4. Die Gemüse-Eimasse auf dem vorgebackenen Teig geben und mit den Tomatenscheiben dekorieren.
5. In der oberen Hälfte des Ofens 45 Minuten bei 180 Grad backen. Vor dem Servieren etwas abkühlen lassen.