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A delicious warm version of Vitello Tonnato / Eine leckere warme Vitello Tonnato Version
Veal shoulder fillet tonnato (sous-vide) / Kalbsschulterfilet tonnato (sous-vide)
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Serves: 4
Prep Time:
Cooking Time:
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingredients
- 800 g veal shoulder / Kalbsschulter („falsches, Filet“, Semerrolle, runder Mocken)
- 60 g capers / Kapern
- Small sprig of rosemary / kleiner Zweig Rosmarin
- Three sage leaves / drei Salbeiblätter
- 150 tuna fish (can) / Thunfisch (Dose)
- Clove of garlic / Knoblauchzehe
- 30g anchovies (tin) / Sardellen (Büchse)
- 200g crème fraîche
- Olive oil
Instructions
Deutscher Text nach dem englischen Rezept
- Put the meat and two tablespoons of olive oil in a sous vide bag and boil at 61 degrees for 90 minutes in the sous-vide cooker
- Chop the tuna, press the garlic, chop the anchovies, finely chop the rosemary and cut the sage leaves into thin strips. Drain the capers and set aside a handful.
- Heat olive oil in a small pan and sauté the tuna, anchovies, rosemary, garlic and sage for 3-5 minutes. Add the capers and crème fraîche and whisk with a hand blender. Then stir the set-aside capers into the sauce and warm the sauce again if necessary, but do not boil.
- At the end of the cooking time of the meat: Remove the meat from the sous-vide bag, dab dry, season with salt and pepper. Put 2 tablespoons of olive oil in a frying pan and sear vigourously on all sides (about 5 minutes).
- Cut the meat into thick slices and serve with the warm sauce. This goes well along with pasta and steamed vegetables.
- In einem sous-vide Beutel Fleisch und zwei EL Olivenöl bei 61 Grad 90 Minuten im sous-vide garen.
- Thunfisch klein hacken, Knoblauch pressen, Sardellen klein hacken, Rosmarin fein hacken, Salbeiblätter in schmale Streifen schneiden. Kapern abtropfen und eine Handvoll beiseitelegen.
- In einem kleinen Topf Olivenöl erwärmen und darin Thunfisch, Sardellen, Rosmarin, Knoblauch und Salbei ca 3-5 Minuten anbraten. Kapern und Crème fraîche zugeben und mit dem Stabmixer aufschäumen. Danach die beiseitegelegten Kapern in die Sauce rühren und eventuell noch etwas erwärmen aber nicht kochen.
- Nach Ende der Gardauer: Fleisch aus dem sous-vide Beutel nehmen, trockentupfen, salzen und pfeffern und mit 2 EL Olivenöl rundum kräftig anbraten (circa 5 Minuten).
- Fleisch in dicke Scheiben schneiden und mit der warmen Sauce servieren. Dazu passen Teigwaren und gedämpftes Gemüse.